
Máte novou kuchyň? Sháníte kuchyňské vybavení? Pak byste rozhodně neměli zapomenout na kvalitní kuchyňské potřeby. Při zařizování vaší kuchyně byste rozhodně měli dbát na špičkovou kvalitu veškerého zařízení. I lidé, kteří si pořizují prvotřídní lednici, troubu, myčku či kávovar často zapomínají na to nejdůležitější – kvalitní vybavení kuchyně, které jako první přichází do styku s potravinami. Použité nádobí a kuchyňské vybavení má totiž zásadní vliv na přípravu jídla a jeho výslednou chuť. Přitom výběr kvalitního zařízení je dnes více než dostatečný – prvotřídní nádobí z nerezu, litiny, mědi a porcelánu, talíře, vysoce estetické příbory a celé sady z nerezi, stříbra a postříbřených materiálů. Každý si dnes může vybrat hrnce i pánve z mnoha materiálů od litiny až po měď. K dispozici je i speciální nádobí jako pánve na soté, hrnce na těstoviny i speciální nikdy nepřilnavé pánve z moderních materiálů. Každá žena si dnes může vybrat kuchyňské doplňky přesně podle potřeby – mlýnky, mašlovačky, sady na fondue i chňapky.
Jak na kuchyňské nože
Záměrně jsem se nezmínil o kuchyňských nožích. Ty jsou totiž v kuchyni zcela zásadní a nepostradatelné. Vhodný kuchyňský nůž je rozhodně pomocníkem k nezaplacení. Podle nože se pozná kuchař. Do každé správné kuchyně tak patří správná sada kvalitních kuchyňských nožů. Především je to univerzální nůž vybavený hladkým ostřím, menší kuchyňský nůž na krájení a očištění zeleniny, vroubkovaný nůž na pečivo a větší nůž na porcování masa. Kvalitní kuchyňské nože poznáte především podle toho, že skvěle padnou do ruky, umožňují kuchaři krájet houpavým pohybem, mají zahnuté ostří a i celodenní práce s nimi rozhodně není nikterak únavná. Zahnuté ostří a rovný hřbet čepele přináší kuchaři co nejširší možnosti použití a tenký list je ideální k čištění, krájení i porcování. Takové nože můžete použít na ovoce, zeleninu, maso, brambory i ryby. Dopřejte své kuchyni kvalitní vybavení.
Hodnocení článku: